SRV använder cookies (kakor) för att se till att du får så bra service som möjligt på srvatervinning.se. Om du forsätter att använda vår hemsida godkänner du användningen av cookies. Klicka här för att läsa mer om cookies.

Publicerat: 2020-04-17

Skillnaden på återvinningscentral och återvinningsstation

Väldigt lika namn, snarlika syften men helt olika ändå. Vi förstår att det kan vara svårt att skilja på de två begreppen så här kommer lite hjälp på traven med vad som faktiskt skiljer de två åt.

Återvinningscentral (ÅVC)

I våra ägarkommuner driver SRV åtta återvinningscentraler, eller ÅVC som vi förkortar det. Här har hushållskunder, som bor i någon av kommunerna Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nynäshamn och Salem, möjlighet att lämna sitt grovavfall, elavfall och farliga avfall. Tjänsten ingår i grundavgiften som hushåll betalar. Företag har möjlighet att köpa passerkort för att lämna avfall på ÅVC.

Återvinningsstation (ÅVS)

Återvinningstationen är till för dina förpackningar och returpapper och förkortas ÅVS. Återvinningsstationerna finns utplacerade på över 5000 platser i hela Sverige. De ägs och drivs av Förpacknings- och tidningsinsamlingen, FTI AB. Här sorterar du som hushållskund dina förpackningar och returpapper. Har du synpunkter angående återvinningsstationer kontaktar du FTI AB.

Läs mer om ÅVS på www.ftiab.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster