SRV använder cookies (kakor) för att se till att du får så bra service som möjligt på srvatervinning.se. Om du forsätter att använda vår hemsida godkänner du användningen av cookies. Klicka här för att läsa mer om cookies.

Publicerat: 2020-04-19

Högt tryck på ÅVC - säkerhetsåtgärder

Det är nu på våren som det är som högst tryck på våra åtta återvinningscentraler (ÅVC). Rådande omständigheter gör att vi ber dig som kund att vara extra varsam när du besöker någon av våra ÅVC.

Vi behöver hjälpas åt för att göra besök på ÅVC så effektiva som möjligt och på så sätt minska risken för smittspridning. Vi ber dig som kund därför att läsa igenom och följa punkterna nedan.

 • Har du symptom som hosta, andningssvårigheter eller feber ber vi dig stanna hemma.
  Öppet som vanligt
 • Våra åtta återvinningscentraler har öppet som vanligt, för öppettider, se här. Dock kan öppettiderna komma att ändras om även vi drabbas av effekter av Corona-viruset. Vi har även infört besöksbegärnsning från och med 25 april på våra ÅVCer i Jordbro, Flemingsberg och Skyttbrink. 
 • Undvik trängsel. SRV återvinning följer Folkhälsomyndighetens rekommendation om antalet besökare och skyddsavstånd om 1 meter – detta för att undvika ev smittspridning samt för att det ska gå smidigt och effektivt för dig att sortera ditt avfall i respektive avfallscontainer.
 • Minska eventuell smittorisk. För att kunna garantera en smidigt, effektiv avfallshantering för dig samtidigt som vi undviker att sprida smitta kan du packa bilen smart. Vi har kartor över varje ÅVC där du ser hur containrarna är placerade och kan på så sätt packa bilen för så snabb sortering som möjligt på plats. Kartorna hittar du här.
 • Avvakta om det är mycket folk vid just den containern du ska till. Vi vill hålla nere antalet besökare som vistas vid respektive containeryta och ber dig lyssna på personalen om de ber dig invänta din tur.
 • De ökade försiktighetsåtgärderna kan resultera i köer vid containerytorna såväl som in till ÅVC, vi ber er ha överseende med det.
 • Respektera anvisningar från vår personal.
 • Använd gärna handskar när du hanterar ditt avfall. Sprita händerna hellre en gång för mycket än en gång för lite.
 • Kom ihåg att ta med ditt passerkort.